Entree Oost Reggae Lake

 Vanmorgen was de oosthoek van het Gaasperpark nog open voor recreatie. De oostroute wordt tijdens het festival afgesloten voor recreanten, en enkel bezoekers van het festival zouden door mogen gaan naar de oostelijke ingang van het festival. Waarom zouden recreanten dit gebiedje niet mogen gebruiken om er gewoon te wandelen en in de zon te zitten?
Deze route is niet opgenomen in de stukken die behoren bij de omgevingsvergunning en staat ook niet op de kaarten vermeld die Reggae Lake heeft gepubliceerd. Er is wel een plattegrond die is aangebracht op een paar hoge hekken waarop vermeld is dat het gebied wordt afgesloten (van 9 tot 23 augustus nog wel, wat niet klopt, en afgesloten zou betekenen ook voor festivalbezoekers). Mogelijk komt er een bewaker bij de ingang aan de Driemondweg die enkel festivalgangers doorlaat. Er is dus weer met de pet naar gegooid door de organisatoren.

De bermen langs het pad zijn op zeer brutale wijze gemaaid, alsof er een kudde olifanten overheen is gelopen. Op zo'n stuk kapotgemaaide berm zag ik een stervende merel zitten, hij bleef met zijn ogen dicht heel stil op zijn plekje zitten. Hij zal zijn laatste momenten niet rustig kunnen slijten. Dit is tenslotte zijn eigen habitat.
De Amsterdamse schrijver Nescio zou het wellicht zo formuleren:
"God zal ze eeuwig gloeiend nakend in de hel sansodemirakelen!"