Reggae Lakeview

Hieronder een filmpje over de toestand van het Gaasperpark na festival Reggae Lake gevolgd door beelden van het Gaasperpark zoals het bedoeld is, als natuurpark met ruimte voor broedende vogels. Ook en vooral Amsterdam Open Air heeft een verwoestende invloed op het Gaasperpark. Het gaat hierbij om de tijdspanne tussen het festivalseizoen van juni tot augustus en het begin van de daarop volgende lente, als de natuur probeert zich te herstellen.
Bezoekers van het park tussen de festivals worden in de mooiste tijd van het jaar geconfronteerd met een stinkend en kapotgetrapt park. Pas in de volgende lente komt herstel op gang, gevolgd zelfs in de broedtijd door alweer een nieuwe aflevering van Amsterdam Open Air. Slechts een paar weken blijven over voor natuurliefhebbers om te genieten van de natuur. De vraag is hoeveel broedgevallen in de kiem gesmoord worden.
Net als Lakeview in de Amerikaanse serie Upload, is festival Reggae Lake (ook Amsterdam Open Air trouwens) een fake idylle.

In het Twiske heeft festival Welcome to the Future met 28.000 bezoekers door alle procedures zelf besloten om te stoppen. In de broedtijd zouden festivals sowieso overal verboden moeten worden. De schade aan de natuur is te groot.
De oproep van Hart voor het Twiske werd wèl gehoord door de gemeenteraad van Landsmeer. Op 29 november 2022 besloot zij geen grote festivals meer in het Twiske te willen.