Dat het meedenken over de locatieprofielen voor evenementen (zie voorgaande post) een charade is, blijkt wel uit het feit dat het zoveelste besluit in de kwestie herinrichting Gaasperpark nu genomen is door ... ja door wie eigenlijk, door Weesp, door stadsdeel Zuidoost of door het college van de gemeente Amsterdam?
Bijbehorende stukken bij dit besluit kunnen opgevraagd worden in Weesp, waar men waarschijnlijk van niets weet. Kennelijk hoort deze gang van zaken bij het bemoeilijken van toegang tot informatie, inspraak in besluitvorming en toegang tot de rechter inzake milieuaangelegenheden, zoals dat is vastgelegd in het Verdrag van Aarhus.
Personen met verward gedrag komen kennelijk vandaag de dag niet alleen voor op de straat, maar ook onder de ambtenarij en besturen.
Ik zag de bekendmaking vanmorgen verschijnen. Het besluit was al op 31 januari verstuurd.
Bekendmakingen: "Besluit omgevingsvergunning reguliere procedure verleend Gaasperpark: Recreatiegebied Gaasperplas Noordoostelijke oever en het Floriade gedeelte
Omschrijving: herinrichten van het Gaasperpark, t.h.v. de Noordoostelijke oever van de Gaasperplas en rondom het Floriade-deel van het Gaasperpark
Besluit verzonden op: 31-01-2025
Zaakadres: Gaasperpark: Recreatiegebied Gaasperplas Noordoostelijke oever en het Floriade gedeelte
Het besluit en bijbehorende stukken kunt u per e-mail ontvangen. Stuur een verzoek naar vth.weesp@amsterdam.nl en vermeld daarin: zaakadres, zaaknummer en DSO-nummer.
Bezwaar tegen dit besluit
Misschien bent u het niet eens met dit besluit? Als belanghebbende mag u bezwaar indienen. Dit moet binnen 6 weken na 31-01-2025. U dient uw bezwaar in:
1. via: Externe link: www.amsterdam.nl/bezwaar/jb met uw DigiD of E-herkenning
2. per post naar Gemeente Amsterdam; T.a.v. Juridisch Bureau; Postbus 483; 1000AL Amsterdam
Vermeld in uw bezwaarschrift altijd:
- uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel uw e-mailadres
- de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en uw handtekening
- het besluit waartegen u bezwaar maakt, met datum, zaaknummer en DSO-nummer van het besluit
- misschien dient iemand anders namens u het bezwaar in. Stuur dan een machtiging mee.
U vindt meer informatie op: Externe link: https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd onder het tabblad contact.
Voorlopige voorziening
Indienen van een bezwaar heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit waartegen u bezwaar maakt geldig blijft totdat er een besluit is genomen op uw bezwaar. U kunt dat voorkomen door een voorlopige voorziening bij de bestuursrechter te vragen. Daar moet u voor betalen. Ga voor informatie over de kosten en over de voorwaarden naar Externe link: https://www.rechtspraak.nl. U dient een verzoek om een voorlopige voorziening in via Externe link: https://mijn.rechtspraak.nl met uw DigiD of E-herkenning."
Stuur uw verzoek om de bijbehorende stukken gerust ook naar vth.sdzo@amsterdam.nl.
Want daar zitten de verantwoordelijken voor deze hele warboel, pardon 'procedure'.
De herinrichting van het Gaasperpark is bedoeld om festivals definitief mogelijk te maken en daarvoor de nodige infrastructuur aan te leggen en bomen te kappen. Dat is een gratis cadeau van een paar miljoen voor de festivalorganisatoren, die de kosten voor de herinrichting niet zullen hoeven te dragen. Dat zullen wij als belastingbetalers moeten ophoesten.
Voor de herinrichting van het park voor dit doel is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk, en daarvoor is eerst een MER, een milieueffectrapportage nodig. Het Gaasperpark is en blijft een NNN-gebied, behorend tot het NatuurNetwerkNederland. Voor dit gebied geldt de Omgevingsverordening van de provincie Noord-Holland. Beslissingen over het NNN worden genomen door de provincie, die zich ook moet houden aan deze Omgevingsverordening.
Het net verleende besluit is daarom in strijd met het bestemmingsplan; een Omgevingsplan van de gemeente Amsterdam is er nog niet, en daarom moet een MER procedure opgestart worden. Het besluit is in strijd met de Omgevingsverordening NH en met de Nederlandse en de Europese wetgeving en verdragen. De bestemming van het Gaasperpark zou met dit besluit wederrechtelijk gewijzigd worden.
Wat kun je tenslotte verwachten van een bestuur dat het zelfs vertikt om een omgevingsvergunning te verlenen voor bijvoorbeeld een festival als Reggae Lake? Het is dezelfde wetteloosheid die hier heerst. Eigenlijk onvoorstelbaar in een democratische rechtsstaat. Daarom: dien uw bezwaren in.