Uitbreiding Ballorig met horeca

 Er is een bekendmaking van de verlening van een omgevingsvergunning voor Ballorig.


Men gaat dus kennelijk gewoon door met het verlenen van vergunningen in strijd met het bestemmingsplan en in dit geval is het ook permanent.
De bouw van Ballorig jaren geleden was volkomen illegaal. Op 12 maart 2008 is door de Raad van State in een hoger beroep van de Vereniging Vrienden van het Gaasperplaspark een uitspraak gedaan:  “De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State … vernietigt het besluit van 20 februari 2007, kenmerk 2007-2400, voor zover daarbij goedkeuring is verleend aan het plandeel met de bestemming "Bedrijven (B)" ten oosten van de Gaasperplas”.
Maar ja, het gebouw stond er al. Dus afbreken vond men geen optie meer. Nu gaat men weer een stap verder in de commercialisering in het NNN door uitbreiding met horeca.

Horeca kan ook betekenen het aanbieden van sterke drank. Dat is niet te combineren met de functie van een kinderspeelpaleis. Wordt alcohol nu niet toegestaan dan is het maar een kwestie van een jaar of zo voordat ook dat toegestaan is.
In de stukken staat dat het gaat om 'feesten en parties" voor 200 personen.
Het is nu al een bende met de barbecues en ander vertier daar.
 
We moeten eens een keer ophouden met de verstedelijking van al ons 'groen'.
 
Natuur&Milieu: "Uit onderzoek van milieuorganisatie Natuur & Milieu, in samenwerking met architecten en ingenieursadviesbureau Sweco, blijkt dat de verstening in de 30 grootste gemeenten van Nederland de afgelopen vijf jaar flink is toegenomen. Het aantal vierkante meters openbaar groen per huisadres daalde met maar liefst 24%."
 
De net verschenen vogelbalans van 2024 van Sovon geeft de onwikkelingen weer van broedvogels per leefgebied, boerenland, moeras, open natuur en bos.
"Al langere tijd worden vooral in het agrarisch gebied en in de open natuurgebieden zoals heide en duinen afnemende afnames geconstateerd. De aantallen van karakteristieke weidevogels als de Grutto en de Kievit zijn de afgelopen decennia sterk geslonken. Daarentegen vertonen moerasvogels de laatste jaren juist een stijgende lijn. Reigerachtigen en soorten die leven in ruige rietlanden zoals de Blauwborst, doen het bijvoorbeeld goed. Ook bij bosvogels laat de graadmeter recent een lichte toename zien."
De trend in moeras geeft een toename van broedgevallen weer en in bos zien we een vrij stabiele trend. Op boerenland en vooral open natuur is een verslechtering waar te nemen. 
Als onze open natuur verder verstedelijkt wordt en gecommercialiseerd dan zal de natuur verder achteruit gaan. Verstedelijking is zeer schadelijk voor de fauna en de flora. Onze stedelijke besturen zijn de oorzaak van verdergaande natuurvernietiging.