Sociale veiligheid

Parool: "Volgens het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid heeft maar liefst 42 procent van de vrouwen te maken met betastingen, aanranding of geweld tijdens het uitgaan. Wat mogelijk nog zorgwekkender is, is dat onderzoek aantoont dat seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt beschouwd als iets wat bij het uitgaan ‘hoort’. Dit is vooral problematisch voor de slachtoffers"

RTL Nieuws: "De schok is groot na de fatale steekpartij op een festival in Amsterdam. Daarbij kwam de 21-jarige Jimmy Schepers om het leven en raakten twee andere twintigers gewond. Festivalgangers die het meemaakten, vertellen over de heftige gebeurtenis. "Er waren duidelijk mensen op het feest met de verkeerde intentie."

"Het was bizar, het feest ging na de steekpartij gewoon door", vertelt een 20-jarige vrouw. Ze was bij het house- en technofestival Solid Grooves in Amsterdam. Rond 21.00 uur sloeg de vlam in de pan. Er brak een grote vechtpartij uit, waarbij meerdere messen zouden zijn getrokken."

Vorig jaar zei Halsema het volgende: "Femke Halsema vindt eigenlijk dat de verkoop van cocaïne niet langer strafbaar zou moeten zijn, zoals verschillende landen ook de verkoop van wiet toestaan. Wat de Amsterdamse burgemeester betreft moeten we onder ogen zien dat de zogeheten war on drugs in de hoofdstad niet gewonnen gaat worden."

Dat is defaitisme, onvermogen of onwil om hier iets aan te doen. Het gevolg zou zijn: meer verslaafden en meer opvang nodig, ook meer 'verwarde' mensen op straat. Dat lijkt mij geen goed idee.
Indien de politie minder tijd zou moeten besteden aan zaken als orde handhaven voor, tijdens en na festivals, dan zou er meer tijd over blijven om criminelen op te sporen en drugsgebruik tegen te gaan.