Civiele acties tegen schade aan natuur en milieu


Van de gemeente heb ik nog geen enkele reactie gehad op mijn verzoeken aan de burgemeester om maatregelen te nemen ter bescherming van de wielewalen tijdens de opbouw van festival Amsterdam Open Air. Er zijn toen geen adequate maatregelen genomen.
Daarom heb ik vandaag een melding gedaan van de verstoring van baltsende wielewalen in het Gaasperpark. De melding wordt doorgestuurd aan een opsporingsambtenaar of politie.

Greenpeace is voor het eerst ook een civiele rechtszaak begonnen tegen de overheid inzake stikstofdepositie. Feit is dat er ook in het NNN sprake is van stikstofdepositie door vervuilend vrachtverkeer en opbouw/afbouw festivals. Duurzame festivals bestaan niet, want de natuurlijke staat van parken is altijd de meest duurzame.
Doe mee met de petitie:

Het betekent dat nu steeds meer civiele rechtszaken gevoerd zullen worden wegens schade veroorzaakt aan natuur en milieu door overheden en niet zozeer meer bestuurszaken wegens het onterecht verlenen van vergunningen, waarvoor in dit stadium het Hof van Justitie van de EU aan de beurt komt omdat Nederland zich niet houdt aan de eigen wetgeving waarin de Europese wetten en verdragen adequaat geborgd horen te zijn.